Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Βρίσκεται στα διοικητικά του Εθνικού Άσσιας για 25 χρόνια και μέσα από αυτή τη διαδρομή έζησε μοναδικές στιγμές περηφάνειας για τα επιτεύγματα του προσφυγικού μας Σωματείου.

Ο κ. Αντώνης Μαυρής υπηρετεί με πάθος τον Εθνικό Άσσιας, στις δύσκολες στιγμές δηλώνει πάντα παρόν και όλα αυτά τα χρόνια, ευτύχησε να ζήσει σπουδαίες στιγμές μαζί με τους συνεργάτες του.

Για τον Πρόεδρο ο Εθνικός Άσσιας δεν είναι απλά ένα αθλητικό Σωματείο. Πάνω απ’ όλα είναι ο κοινωνικός ρόλος που διαδραματίζει στη νέα γενιά, θυμίζοντας την Άσσια.

Ιστορική χρονιά
Η φετινή χρονιά ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία για τον Εθνικό Άσσιας, που πανηγύρισε δύο τίτλους, τους πρώτους στην ιστορία του Σωματείου.

Στο παρελθόν η ομάδα αγωνίστηκε δύο φορές στο Πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας, κέρδισε ανόδους, όμως τίτλους δεν κατέκτησε ποτέ. Φέτος όμως πανηγύρισε και άνοδο και τίτλους.

«Οι επιτυχίες είναι αλήθεια ότι μας έδωσαν νέα ώθηση, αισθανόμαστε ικανοποίηση γιατί αποτελούν και επιβράβευση της σωστής δουλειάς που έγινε στην οικογένεια του Εθνικού Άσσιας», επισημαίνει αρχικά ο κ. Αντώνης Μαυρής και συνεχίζει:

«Ο προγραμματισμός από το ξεκίνημα της προσπάθειας μας καθόρισε και τους στόχους. Από την αρχή της χρονιάς θέσαμε βασικό στόχο την άνοδο μας στη Β’ Κατηγορία και η πορεία του Εθνικού πανάξια μας χάρισε τον τίτλο.

Το πιο σημαντικό μέσα από αυτή την προσπάθεια ήταν το οικονομικό, απλώσαμε το χέρι μας μέχρι εκεί που μπορούσαμε για να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας και τα καταφέραμε.

Η παραδοχή της ανωτερότητας από τους αντιπάλους μας σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς δίνει μεγαλύτερη αξία στην επιτυχία μας και ο Εθνικός δικαιωματικά ανεβαίνει κατηγορία».

**Μεσολάβησε και η κατάκτηση του Κυπέλλου Κόκα-Κόλα Γ’-Δ’ Κατηγορίας.


«Ήταν η χρονιά του Εθνικού. Μαζί με την επέτειο για τα 45 χρόνια ζωής του Σωματείου μας πανηγυρίσαμε και τους πρώτους μας τίτλους και προβάλαμε με τον καλύτερο τρόπο τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η ομάδα μας.

Ένα ρόλο που αγγίζει την κοινωνία μας και ο Εθνικός διατηρείται στη ζωή για να θυμίζει την κατεχόμενη Άσσια. Ο ρόλος που διαδραματίζουν τα προσφυγικά μας Σωματεία είναι τεράστιος και είναι υποχρέωση της πολιτείας να στηρίξει την προσπάθεια τους».

**Ποια είναι η γενικότερη σας άποψη για το κυπριακό ποδόσφαιρο;
«Δεν θα πω κάτι το καινούριο. Τα τελευταία αρκετά χρόνια έγινε σημαντική πρόοδος και η καλύτερη επιβεβαίωση έρχεται μέσα από τα νέα δεδομένα που δημιούργησε η παρουσία ομάδων μας στα Πρωταθλήματα της ΟΥΕΦΑ.

Όσον αφορά τις μικρές Κατηγορίες, θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι η ΚΟΠ κατέβαλε πολλές προσπάθειες και χρόνο με το χρόνο τα Πρωταθλήματα γίνονται καλύτερα και οι ομάδες οργανώνονται πάνω σε καλύτερη βάση.

Το κυπριακό ποδόσφαιρο προσφέρει πολλά στην κοινωνία μας και δικαιωματικά ζητά περισσότερο σεβασμό».

Σταθερή φιλοσοφία

**Ο Πρόεδρος του Εθνικού μετά την άνοδο ξεκαθαρίζει τη φιλοσοφία του και για το θέμα της ενίσχυσης.
«Ο ρόλος των ξένων ποδοσφαιριστών κατά την προσωπική μου άποψη είναι ξεκάθαρος και δεν μπορώ να φανταστώ ξένο ποδοσφαιριστή στον πάγκο ομάδας των μικρών κατηγοριών.

Οι επιλογές πρέπει να είναι λίγες και αυτοί που έρχονται να είναι καλύτεροι από τους δικούς μας και να κάνουν τη διαφορά, να βοηθούν τα δικά μας τα παιδιά.

Επενδύουμε σε ποδοσφαιριστές που προέρχονται από τις ακαδημίες Σωματείων μας αλλά και από την ομάδα νέων του Εθνικού και είμαστε ικανοποιημένοι από την προώθηση νέων παιδιών».

**Ποιος θα είναι ο στόχος μετά την επιστροφή του Εθνικού στην Β’ Κατηγορία;
«Να αποφύγουμε τις περιπέτειες και πιστεύω ότι μπορούμε να έχουμε μια αξιοπρεπή πορεία. Οι δυσκολίες θα είναι σαφώς μεγαλύτερες όμως ο Εθνικός διαθέτει αξιόλογη βάση και με ουσιαστικές κινήσεις θα γίνει πιο δυνατός.

Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να γίνουν υπερβάσεις γιατί δεν έχουμε τέτοια δυνατότητα. Οι καιροί είναι δύσκολοι και θα κινηθούμε σε αριθμούς που θα μας επιτρέψουν να ανταποκριθούμε».

**Οικονομικά από πού στηρίζεται ο Εθνικός;

«Από τις εισφορές των φίλων του Σωματείου μας και επί της ευκαιρίας εκφράζουμε για μια ακόμη φορά τις απέραντες ευχαριστίες μας. Η στήριξη της πολιτείας δυστυχώς είναι πολύ μικρή και κάθε φορά που το λέω λυπούμαι όμως αυτή είναι η αλήθεια».

**Που βρίσκεται η προσπάθεια για ανέγερση οικήματος του Εθνικού;

«Όπως θα ξέρετε υπάρχει χώρος στη Λευκωσία και θα ξεκινήσουμε το σημαντικό έργο όταν θα λάβουμε την κρατική χορηγία που λαμβάνουν όλα τα προσφυγικά Σωματεία.

Ο Εθνικός έχει ανάγκη να δημιουργήσει το δικό του χώρο, το χώρο που θα μπορούν να συγκεντρώνονται όλοι οι Ασσιώτες».

Από ιστοσελίδα ΚΟΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου